logo

masseturmuligheter

 

Området rundt Lysefjorden byr på mange fine turopplevelser. Bildet øverst viser fjellet Uburen som man kan se fra Lysefjord Hyttegrend. Bildet i midten viser Sokkanuten som ligger rett ovenfor hyttegrenda, og det nederste bildet viser det populære turmålet Kjeragbolten i 1000 meters høyde inderst i Lysefjorden.

 

brabeliggenhet

 • Lysefjord Hyttegrend ligger 1,5 kilometer fra Oanes ferjekai og er et godt utgangspunkt for vakre og storslåtte naturopplevelser. Fra Hyttegrenda er det kort vei til Jørpeland, Stavanger og Sandnes.

  Jørpeland ligger 15 km unna, og er nærmeste by. En tur til Stavanger tar ca en time. Det er turistinformasjon og matbutikk på Forsand, ca 5 km fra Hyttegrenda.

   

  Fra våre hytter er det også kort vei til Preikestolen, bare 15 km til startstpunktet for turen. For å komme til Kjerag må en ta båt som går til Lysebotn. Båten går ca 7 km fra oss, eller en kan kjøre via Sirdal. Da vil turen ta ca 2 timer. R13 byr også på mange flotte severdigheter og stoppesteder.

 • Området byr på muligheter for en mengde flotte naturopplevelser. En kan vandre på merkede stier og oppleve fjell- og fjordlandskapet på nært hold. Det finnes også store mengder sopp og bær i skogen. Espedalen er et godt utgangspunkt for turer, sommer som vinter. Røssdalen er en perle med sjeldne planter, nærmest urskoglignende vegetasjon, frodige, grønne gressletter og stupbratte fjell.

 • En 2,5 timers guidet båttur på Lysefjorden er også en opplevelse for livet. (De aller tøffeste, med god grunntrening, tar med seg sykkel og sykler opp hårnålssvingene innerst i Lysebotn opp til Ørnereiret). Derfra kan du gå en fem timers tur/retur inn til Kjerag.

  Vil du ha med bil på turen, ligger bilferjen til Lysebotn 7 km fra Hyttegrenda.